Генріх Гофман назвав свої мемуари "Гітлер був моїм другом", і з цим важко посперечатися. Особистий фотограф знімав фюрера і його оточення протягом двадцяти років, і багато що увічнив. Про це пише WAS.

1. ВАЖКА МІШЕНЬ

30 жовтня 1922 року Генріх Гофман отримав від американського агенства прохання надіслати фото Адольфа Гітлера за величезні на той час гроші. Проте, зробити це виявилося непросто: фюрер не давав нікому себе знімати щоб залишатися загадковим.

Гофману пощастило: він зустрів Адольфа на весіллі, і той пообіцяв, що право першого знімка обов'язково віддасть новому другові. Але все було даремно - хитрому американському репортеру першому вдалося зробити фото Гітлера і сховатися від охорони.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

2. СЛУЖБОВИЙ РОМАН

Гітлер любив говорити: "моя наречена - Німеччина". Тому два його найгучніших романа закінчилися сумно. З найвідомішою коханкою фюрера, Євою Браун, його познакочил саме Гофман.

У 1930 році 19-річна дівчина влаштувалася у фотоательє, де за нею почав доглядати сам Гітлер. Однак, одружуватись він не збирався, і запрошував Єву на побачення від випадку до випадку.

І ось одного разу влітку 1932 року дівчина не вийшла на роботу. Виявилося, що напередодні вона намагалася застрелитися через нехтування Гітлера. Так вона домоглася справжніх стосунків з фюрером.

3. ТІ Ж ОСОБИ І СУЧАСНЕ МИСТЕЦТВО

Влітку 1937 року в Мюнхені повинна була відкрити виставка, для якої ретельно відібрали 8 тисяч творів мистецтва. Однак, за кілька днів до відкриття Гітлер проінспектував захід, і залишився вкрай незадоволений.

Фюрер терпіти не міг будь-який авангард, модернізм, імпресіонізм — такий живопис отримав тавро "дегенеративне мистецтво". Він вважав, що модерністи завадили йому стати художником.

4. КОМПЛЕКСИ ГІТЛЕРА

Гітлер сильно соромився наготи і навіть виганяв всіх слуг, коли треба було переодягнутися.

Фюрер практично соромися всього на світі. Він забракував свій знімок з шотландським тер'єром, тому що порахував, що буде смішно виглядати з маленькою собакою.

Нагадаємо, як зарубіжна преса раділа смерті Гітлера.

Раніше Знай.иа повідомляв, унікальні знімки перших днів Другої світової війни, що чіпляють до глибини душі.

Також Знай.ua писав, ситний сухпай Вермахта, про який мріє кожен солдат.