Вчені не повірили своїм очам, коли ДНК-тести похованих воїнів двотисячолітньої давнини показали, що вже в ту пору жінки не поступалися чоловікам на полі бою. Влада Перської імперії охоплювала майже всю Азію. Сусідні держави просто не могли протистояти Ахменідам.

Незважаючи на те, що мало хто чув про перських амазонок, їх хоробрість і бойові здібності цілком гідні окремої історії, про яку ми розповімо далі.

Томіріс, королева-войовниця

Була найлютішим воїном. Ця дама мала нульову терпимість до тих, хто наважився зазіхати на її територію, або на її трон. Мудра і жорстока, вона прославилася численними військовими перемогами. Також була відома винахідливими тортурами — змушувала неугодних здійснювати самокастрацію.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Самсі, аравійська королева

Увійшла в історію як безстрашна воячка, з якою рахувалися навіть великі царі сусідній Ассирії. Вона налагодила торговий шлях і присягнулася у вірності правителям. Однак, незабаром Самсі об'єдналася з Дамаском, щоб витіснити ассірійців з регіону. Кровопролитна війна закінчилася повним розгромом для Дамаска, а Самсі потрапила в полон. Але ассирійці не стратили войовницю, а повернули її на трон, показавши свою повагу.

Пантея, командир Безсмертних

Пантея вважалася однією з найуспішніших командирів в армії Кіра Великого. Після того, як Кір завоював Вавілонську імперію, Пантея організувала елітний загін Безсмертних, бійці якого вселяли трепет ворогам одним своїм виглядом.

Бану, дружина Бабака

У 816 році н. е. Бану і її чоловік очолювали опір влади арабського халіфату, захопив їх племінну територію. 23 роки протрималися вони у своїй гірській фортеці, стіни якої не міг знищити ворог. Вона була найдосвідченішим стрільцем і жорстоким командиром. Не програвши жодної битви, подружжя були віддані довіреною людиною противнику.

Зенобія

Правила Пальмірою в 1 столітті н.е. і була в ту пору однією з небагатьох, хто ризикнув кинути виклик авторитету Риму. Розумними політичними хитрощами Зенобій змогла завдати болючого удару великої імперії, залишивши без продовольчих поставок половину країни. Королева на рівних підтримувала стосунки з військовими і політичними лідерами сусідніх країн, що в той час було безпрецедентним досягненням для жінки.

Хавле бінт аль-Азвар

Цілителька при армії мусульман, які прагнули поширити слово Аллаха по всій Персії в 7 столітті н.е. Під час бурхливої ​​битви проти Візантійської імперії припав брат Хавле: у нестямі від горя, дівчина скинула одяг цілительки, сховала обличчя під зеленим шарфом, схопила ятаган і безстрашно кинулася в саму гущу сутички. Натхнені соратники повернули хід бою на свою користь.

Апраник, воїн Сасанідів

Дочка перського воєначальника пішла по стопах батька і стала професійним солдатом, піднявшись від простого бійця до командира, без допомоги батька. В боях проти Праведного Халіфату дівчина прийняла командування залишками військових сил Сасанідів і кілька років вимотував ворога раптовими блискавичними атаками.

Нагадаємо, якими були мода, побут і розваги етруської цивілізації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці жінки-воїни нітрохи не поступалися чоловікам, і примножували свої перемоги завдяки жіночій спритності і увійшли в історію.

Також "Знай.uа" писав, історики визначили зріст головних богатирів на Русі.