Чергову неймовірну гробницю на півдні Єгипту, в районі міста Луксор виявили французькі археологи.

Як відзначають фахівці, дана гробниця відноситься до часу XIX династії фараонів (приблизно 1292-1186 роки до нашої ери). Про дивовижну знахідку розповів міністр у справах пам'яток старовини Єгипту Халед аль-Аннани, повідомляє місцевий портал Youm7.

Дослідники зробили відкриття після п'яти місяців участі в археологічній експедиції.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Так відомо, що в гробниці, яка належала, швидше за все, служителю храму бога Амона, вчені знайшли саркофаг з мумією, а також безліч різних предметів, включаючи похоронні фігурки "ушебті" і похоронні маски.

Цікаво, що стіни гробниці були прикрашені кольоровими розписами. Які дуже добре збереглися.

Крім того, археологи знайшли поруч ще одну гробницю з двома саркофагами і муміями. Це поховання відповідає вже часу правління XXV династії фараонів.

Зазначимо, правителі, які відносилися до XIX династії, жили приблизно в 1292-1186 роках до нашої ери. До їх роду належав знаменитий фараон Рамзес Другий, який прославився як великий воєначальник і будівельник Стародавнього Єгипту.

Луксор – один з найдавніших міст світу і в минулому столиця Єгипетського царства. У давнину його називали Фіви. В Луксорі розташовується левова частка пам'яток періоду Нового Єгипетського царства. Зараз місто може відвідати і оглянути кожен бажаючий. Особливо це зручно зробити під час відпочинку в Хургаді. Луксор розташований в 300 кілометрах від курортного містечка. Саме звідси можна замовити екскурсію до легендарної столиці фараонів.

Нагадаємо, на півдні Єгипту при розкопках археологам вдалося виявити скелет вагітної жінки, який добре зберігся. За словами дослідників, захороненню приблизно 3700 років і, ймовірно, знахідка може пролити світло на історію народжуваності і виживання в стародавньому світі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", донині археологи знаходять малюнки і скульптури найдавніших богів, і деякі артефакти виглядають жахливо страшно і здаються нереальними.

Також "Знай.uа" писав, у Помпеях розгадано далеко не все і древньому місту є чим порадувати не лише археологів, а й світову громадськість. Так в руїнах Помпеї археологам вдалося виявити двотисячолітню фреску, на якій зображена сцена злягання.