У четвер, 25 жовтня, в Єгипті групі археологів з Університету Айн-Шамс вдалося виявити в передмісті Каїра — Ель-Матарії урочистий зал часів правління самого знаменитого фараона Рамзеса II. Про це офіційно заявили в міністерстві у справах старожитностей Єгипту в Facebook.

Як повідомляють вчені, фараон і його спадкоємці використовували зал для спеціальних церемоній, в ході яких Рамзес II сидів на троні, що знаходився на підвищенні.

Керівник розкопок Мамдуха ад-Дамати зазначає, що споруда добре збереглася і може вважатися унікальною і дуже важливою знахідкою.

Археологи стверджують, що зал використовувався фараоном Рамзесом II і його спадкоємцями для особливих церемоній. Учасники експедиції виявили також на місці розкопок, цегляну стіну, глиняні судини і кам'яні таблички з ієрогліфами.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

كشفت البعثة الأثرية التابعة لجامعة عين شمس والعاملة بمنطقة عرب الحصن بالمطرية برئاسة الدكتور ممدوح الدماطي عن مقصورة...

Geplaatst door ‎Ministry of Antiquities وزارة الآثار‎ op Donderdag 25 oktober 2018

Варто відзначити, що фараон Рамзес II, прозваний Фараоном чудес і Царем царів, прославився своїми військовими перемогами, досягненнями в будівництві та іригації. Згідно з безлічі легенд, він прожив більше ста років, з яких 67 правив Єгиптом. Час його царювання припадає на 1279–1213 роки до нашої ери.

При ньому відбулася одна з найбільш знаменитих битв, і був укладений, напевно, найважливіший договір давнини. Після смерті фараона його культ зберігався протягом кількох століть.

Посмертне життя фараона також було досить бурхливим. Мумію правителя переносили з місця на місце чотири рази, через те, що гробницю постійно грабували, і в кінці кінців мумію сховали в схованці.

Вона була знайдена в кінці XIX століття і стала надбанням науки. Цікаво, що мумія збережена практично бездоганно.

Нагадаємо, у 1974 році світ вчених вразила інформація про те, що мумія єгипетського фараона Рамзеса II раптом почала розкладатися. Було прийнято термінове рішення перевезти її літаком з Єгипту до Франції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи в Єгипті, в храмовому комплексі, виявили унікальні стародавні плити, прикрашені різноманітними малюнками. Розкопки проводили в єгипетській провінції Асуан.

Також "Знай.uа" писав, найбільш цікаві та маловідомі факти про древні єгипетські поховання.