В Єгипті Археологи виявили гробницу з мумією, яка датується приблизно 1292-1186 роками до нашої ери. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Археологи знайшли гробницю з кількома саркофагами біля міста Луксор на півдні Єгипту. Її відносять до часів XIX династії фараонів.

Вчені переконані, що гробниця може належати служителю храму бога Амона. В ній археологи знайшли саркофаг з мумією, а також безліч інших речей. Серед них були поховальні фігурки і маски.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Стіни унікальної гробниці прикрашали кольорові розписи. Але це не всі знахідки дослідників.

Поруч із гробницею археологи виявили ще одну. З'ясувалося, що в ній поховано два саркофага з муміями. Їх відносять до часу правління XXV династії фараонів.

Раніше повідомлялося, що вчені з Південно-західного університету Трійці в Альбукерке заявили про те, що метеорит, який впав на Землю 3700 років тому, знищив кілька міст і фермерські поселення на півночі Мертвого моря.

Відомо, що люди не поверталися до місця поселення протягом величезних 700 років.

Крім того, в ході дослідження вчені провели розкопки на передбачувані місця цілих п'яти стародавніх поселнь на території нинішньої Йорданії і з'ясували, що цей регіон був заселений протягом 2500 років до раптового масштабного руйнівної події, яка сталася в кінці бронзового століття.

Нагадаємо, у Польщі знайшли древнього предка людини, краще сядьте. Довжина дицинодонта становила близько 4,5 метрів, висота — 2,6 метра.

Як повідомляв Знай. ua, в єгипетських пірамідах виявили електрика, вчені ошелешені. Дослідники очікували чого завгодно, але не цього.

Знай. ua писав, що вчені натрапили на меч вікінга у несподіваному місці. Зброю знайшли у ході археологічних розкопок у стародавньому місті Патара.