В околицях Каїра в районі некрополя в Саккарі дослідникам вдалося знову зробити неймовірне відкриття. Так археологи виявили давньоєгипетські гробниці з муміями тварин. Про це розповів у суботу, 10 листопада, міністр у справах пам'яток старовини Єгипту Халед аль-Аннані.

Вчені розповіли, що їм вдалося виявити муміфікованих скарабеїв, кобр, крокодилів і навіть львів. Цих небезпечних тварин поважали і шанували в стародавньому Єгипті.

Як повідомляють зарубіжні ЗМІ, ці три гробниці з муміфікованими тваринами належать до епохи Нового царства, що існувало приблизно у 1570–1070 рр. до н. е. Ще чотири неймовірні знахідки відносяться до часи Стародавнього царства. За різними даними, це приблизно 2780–2263 рр .. до н. е ..

Як заявляє аль-Аннані, гробниці епохи Нового царства використовувалися у тому числі для захоронення муміфікованих кішок. Міністр припустив, що вони жили і служили в храмах. У загальній складності знайдено кілька сотень тіл таких тварин.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Міністр зазначив, що дані артефакти будуть представлені у музеї Саккари з 15 листопада протягом одного місяця.

Також міністр анонсував два нових важливих відкритті, зроблених у Єгипті за останній час. Проте, він підкреслив, що інформація про них буде розкрита до кінця цього року. Точної дати не повідомлялося.

На початку жовтня в тому ж місці археологи виявили велику гробницю епохи V династії давньоєгипетських фараонів (2504–2347 рр. до н. е.). За попередніми даними, господарем поховання міг бути повірений у справах фараона Ка Ірас.

Відомо, що стародавній некрополь розташований саме в археологічному комплексі Саккара в околицях єгипетської столиці, вчені впевнені, що в цих пісках ховається ще багато загадок. Його перші поховання належать до I династії фараонів (XXXI–XXIX століття до н. е..). Одним із найвідоміших пам'яток Саккари є східчаста піраміда Джосера.

Нагадаємо, дослідники з'ясували, як саме стародавні єгиптяни змогли побудувати піраміди.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в районі Матарія в Каїрі група археологів з місії Міністерства у справах старожитностей Єгипту під час тривалих розкопок виявила кілька фрагментів древніх кам'яних плит з ієрогліфічними написами.

Також "Знай.uа" писав, археологам вдалося відкрити чорний гранітний саркофаг, який знайшли під час розкопок в Олександрії на північному узбережжі Єгипту