У Кіровському районі Кемерова дослідники виявили унікальні артефакти. Так археологи знайшли артефакти XVIII століття. Розкопки планують продовжити далі.

Вчені звернули увагу на незабудовану ділянку, під час вивчення карти, раніше на цьому місці розташовувався комора. Під час масштабних розкопок там знайшли монету 1748 року випуску, ковані цвяхи, керамічні вироби та фарфоровий посуд.

"У нас з'являються нові знання про те, хто тут жив, яким був їхній побут. Шар за шаром, ми бачимо, що ці поселення засновані раніше XIX століття. Тепер ми будуємо плани з освоєння нових ділянок, розкопки планується почати навесні майбутнього року", - заявив глава Кемерова Ілля Середюк.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Знайдені артефакти помістять в музей археології.

Варто відзначити, археологи на території окупованого Кримського півострова виявили унікальну статуетку. Вперше більш ніж 200-річну історію археологічних вишукувань на землях Боспорського царства вдалося знайти настільки добре збереглася виріб з кістки.

В південній частині сучасної Керчі вже не перший рік дослідники ретельно вивчають давнє місто Тірітака.

В 2018 році роботи велися на двох ділянках стародавнього міста, - повідомляє прес-служба КФУ їм. В. І. Вернадського. - На розкопі XXVIII досліджувалася археологами північна кріпосна стіна античного міста.

Серйозне оборонна споруда зведена у другій половині IV – початку III ст. до н. е. В I ст. н. е. фортечну стіну серйозно реконструювали і додатково підсилили противотаранным поясом з великих рустованих блоків.

Влітку цього року, вчені вивчали квартал на південь від міської стіни. Їм вдалося виявити стародавню споруду з великою кам'яною піччю всередині.

Нагадаємо, на заході Індії, в штаті Махараштра, археологам вдалося знайти неймовірні наскальні малюнки, яким вже десятки тисяч років. На думку вчених, знахідка доводить існування раніше невідомої людству цивілізації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи в Єгипті, в храмовому комплексі, виявили унікальні стародавні плити, прикрашені різноманітними малюнками. Розкопки проводили в єгипетській провінції Асуан.

Також "Знай.uа" писав, на березі Москви-ріки, в районі Гончарної набережній дослідники натрапили на найдавніший фрагмент дитячого рушниці XVIII–XIX століть. "Це дуже рідкісний артефакт, виконаний з свинцево-олов'янистого сплаву", — йдеться в повідомленні.