З дитинства всі пам'ятають, що в народних казках молодший син у родині завжди називався "дурнем".

Не важливо з царської сім'ї ця дитина, або просто сільський хлопець. Якщо навіть прямо його "дурнем" не називають, то обов'язково підкреслюють всі його недоліки і невдачі. Незважаючи на це, в кінці персонаж усвідомлює, що був недостатньо розумний і змінюється.

Але коли зародилася ця традиція і чому нас намагалися навчити?

Молодший в сім'ї

Часто, на молодшу дитину в сім'ї звалюють найнеприємніші завдання. Його ображають брати, а батьки постійно виховують. Від спадщини ж йому нічого не дістається, він незахищений і ображений. Тому автоматично перетворюється на "дурня".

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Тернистий шлях до успіху

Одна теорія говорить про те, що таке становище підштовхує героя до рішучих дій. Тому на його долю звалюється стільки неприємностей. З допомогою подібних випробувань він знаходить моральне і матеріальне благополуччя.

Щасливий дурень

Якщо випробування і негаразди нічому не вчать "дурня", то в гру вступає удача. У цій ситуації досить згадати улюблену фразу: "Бог дурнів любить".

Юродивий

Цей образ тісно пов'язаний з російською душею і чином святих. Він описує людину, яка прагне робити добро і приносити благо. І тому він не нехтує законами життя і не шукає собі вигоду. Він може здаватися ідеальним, не мати вад і володіти бездоганною мудрістю. На відміну від старших, йому нічого не треба взамін.

Нагадаємо, що у 1602 році була заснована голландська Об'єднана Східно-Індійська компанія (або VOC, скорочено від голландського назви), яка змусила португальців піти з Південно-Східної Азії, за яку вони боролися.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в оновленому парку Іллі Муромця (раніше Дружби народів) в Києві 30 липня встановили бронзовий пам'ятник легендарному богатирю Муромця.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про дивовижну історію Діани де Пуатьє.