Багато господарів і господинь просто не можуть обійтися без того, щоб не замаринувати або не засолити огірки на осінньо-зимовий період.

Ці процеси вимагають особливих знань та навичок, а особливо важливо пам'ятати усвідомлення того, що не всі огірки годяться для цього.

Вирощування огірків. Фото скріншот з Youtube
Вирощування огірків. Фото скріншот з Youtube

Наприклад, забудьте про те, щоб використовувати для консервації пожовклі плоди або ті, які вже перезріли. Їх залиште для чогось іншого. Крім цього, для заквашування чи маринування не підійдуть гіркі чи покручені огірки. Перший варіант може зіпсувати смак, другий складно вимити.

Крім того, звичайно ж, не підійдуть і ті плоди, які мають пошкоджену чи зіпсовану шкірку. Швидше за все туди вже проникли бактерії, а вони, у свою чергу, згодом можуть призвести до вибуху банки. Для цього процесу не підійдуть і великі огірки - найкраще середні та дрібні екземпляри із чорними "голочками".

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд До 3400 гривень: українців будуть оштрафувати за електролічильники Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Консервація огірків, скріншот: YouTube
Консервація огірків, скріншот: YouTube

Найкраща рекомендація — консервувати огірки якнайшвидше після збирання врожаю чи покупки на ринку. А тепер варто згадати, як запобігти помутнінню розсолу декількома способами — добре вимити всі компоненти перед консервацією, підібрати цілі банки і добре їх простерилізувати, використовувати справний ключ для закручування та дотримуватися рецепту.

Нагадаємо, що заберіть руки від аспірину і більше не кладіть його в консервацію: чим замінити.

Раніше ми повідомляли про зелені помідори – це смачно, коли це варення: рецепт солодкої консервації з овочів.

Також стало відомо, що консервацію ще можна врятувати, якщо поспішаєте: що робити, якщо здулися банки з огірками.