Багато рецептів вимагають використання тертки, наприклад, щоб подрібнити овочі або отримати натертий сир. Однак такий простий пристрій з часом втрачає свою якість.

Купувати нову тертку зовсім не обов'язково, адже кулінари можуть легко її заточити своїми руками. Для цього є одразу кілька способів.

Тертий сир, фото livejournal
Тертий сир, фото livejournal

Перший – за допомогою ножа з тонким лезом. Вставте його в кожен отвір тертки, а потім акуратно прокрутіть його кілька разів. У цьому весь секрет. Однак варто бути обережнішими, щоб не поранитися під час використання та миття, а також щоб не пошкодити лезо ножа.

Кухонний ніж. Фото: скрін youtube
Кухонний ніж. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Крім того, у цій справі кулінарам допоможе звичайна фольга. Шматок сумнівайте і притисніть, зробивши невелику кульку. Після цього просто натріть зім'яту фольгу на тертці. Навіть найдрібніші леза стануть гострими, потім потрібно лише промити тертку від залишків фольги.

Є ще один спосіб з використанням викрутки. Його сміливо можна назвати "дідівським", оскільки він знайомий людям старшого покоління. Візьміть інструмент і прокрутіть, намагаючись міцно притиснути метал до лез. Так потрібно пройтися по кожному отворі.

Як очистити тертку. Фото: скрін youtube
Як очистити тертку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що мікроби тут немов у раю: безпечний термін використання губки для миття посуду.

Раніше ми повідомляли, що і рибку з'їсти, і чисті руки: шикарний спосіб очищення луски без ножа. Ось кілька дієвих способів, які допоможуть обійтися без купи незрозумілого бруду під час такого процесу .

Також стало відомо, що проженіть непроханих гостей з вашої кухні: як позбутися мошок за 15 хвилин без хімії. Приготуйте розчин із натуральних продуктів.