Існує стійкий міф про те, що келих вина може бути корисним для здоров'я, але нове дослідження спростовує цю думку. Воно показує, що навіть невелике споживання алкоголю у літніх людей збільшує ризик розвитку раку.

Це стало відомо з результатів дослідження, опублікованого у "Jama Network Open". Дослідники під керівництвом Росаріо Ортоли з Автономного університету Мадрида вивчили дані близько 135 000 людей старше 60 років протягом 12 років.

Людина в алкогольному відділі
Людина в алкогольному відділі

Вони визначили рівні споживання алкоголю учасників, розділивши їх на категорії: "зрідка", "низький ризик", "середній ризик" і "високий ризик". З'ясувалося, що учасники з найвищим рівнем споживання алкоголю (більше 40 грамів на день для чоловіків і понад 20 грамів для жінок) мали найбільшу смертність, зокрема через рак і серцево-судинні захворювання.

Але навіть у категорії "низький ризик" (чоловіки - 3-20 грамів, жінки - 3-10 грамів на день) спостерігався підвищений ризик раку порівняно з тими, хто вживав алкоголь рідко.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Келих вина, фото: pixabay
Келих вина, фото: pixabay

Автори дослідження не виявили жодних позитивних наслідків легкого вживання алкоголю для здоров'я, заявивши, що ризик раку починається вже з незначних кількостей алкоголю.

Ці результати узгоджуються з висновками канадських науковців, які також довели, що алкоголь, навіть у невеликих дозах, нічого доброго для здоров'я не приносить.

Нагадаємо, чай, кава чи какао: улюблені напої можуть спровокувати великі проблеми зі здоров'ям

Раніше ми писали про те, що від "Кракена" до "ФЛіРТ": чому імена штамів COVID-19 стають все химернішими

Крім того, Знай.ua повідомляв, депресія, безпліддя і зруйнована фігура: що станеться с організмом, якщо щодня обідати у McDonald's