McDonald's – це те місце, де можна швидко і смачно перекусити. Але чи задумувалися ви, що трапиться з вашим організмом, якщо гамбургери, картопля фрі та Кола стануть щоденною звичкою? Регулярне споживання фастфуду має свої наслідки, і деякі з них можуть бути дуже серйозними.

Картопля фрі, бургери, газовані напої – усе це містить багато простих вуглеводів. Кожного разу, коли ви насолоджуєтесь стравами з McDonald's, ваш організм змушений різко підвищувати рівень інсуліну, щоб збалансувати рівень цукру в крові. Постійні такі стрибки можуть призвести до розвитку інсулінорезистентності, а згодом і до діабету 2 типу. Це серйозна проблема, яка не обмежується лише підвищеним рівнем цукру в крові, адже діабет впливає на весь організм, включаючи серце та судини.

зв'язок між фастфудом і депресією
зв'язок між фастфудом і депресією

Фастфуд часто містить приховані додані цукри та трансжири, які негативно впливають на ваше серце. Наприклад, навіть один великий сніданок у McDonald's може забезпечити денну норму цукру до обіду! Така дієта підвищує ризик серцево-судинних захворювань, адже трансжири, що містяться у смажених продуктах, підвищують рівень "поганого" холестерину і знижують "хороший". Це може призвести до серцевого нападу або інсульту, що, погодьтесь, аж ніяк не варте швидкого перекусу.

McDonald's / фото: Pinterest
McDonald's / фото: Pinterest

Популярні новини зараз
Кримінальний авторитет Долотенко побив ветерана на лікуванні і змусив вибачатися на камеру: "Ти, с*ка, мене опозорив" Систему повністю змінюють: як тепер платити за комуналку Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Здавалося б, що може статися від одного гамбургера? Проте разом із картошкою та газованим напоєм ви легко отримуєте понад 1000 калорій. Для жінки рекомендована добова норма калорій – близько 2000, а для чоловіка – 2500 калорій. Тож регулярне споживання фастфуду швидко призводить до набору зайвої ваги, а згодом і до ожиріння.

Висока кількість натрію в стравах McDonald's – це те, що змушує вас відчувати здуття і набряки. Сіль додається навіть у так звані "здорові" страви, що призводить до перевищення рекомендованої норми натрію. Це не тільки затримує воду в організмі, але й підвищує артеріальний тиск, збільшуючи ризик серцевого нападу та інсульту.

Також дослідження показують, що фастфуд може впливати на ваш настрій і навіть сприяти розвитку депресії. Люди, які часто споживають фастфуд, зазвичай менш активні і мають погані харчові звички, що тільки посилює негативний вплив на психічне здоров'я.

Не менш тривожним є вплив фастфуду на репродуктивну систему. Деякі інгредієнти в стравах McDonald's містять фталати – хімічні речовини, які можуть впливати на гормони, знижуючи фертильність і збільшуючи ризик вроджених вад у дітей.

Нагадаємо, Чоловік купив бургер у McDonald's у 1995 році і він ніяк не змінився: чому так відбувається

Раніше ми розповідали про 5 страв, які краще обійти стороною в обід

Також, Набрав майже 10 кілограмів за 24 години: чоловік з'їв 41 003 калорії протягом дня