Хліб приносить користь організму, але за умови правильного вживання. Фахівці попереджають, що якщо з'їдати кілька разів шматків, але згодом це може обернутися негативними наслідками.

Багато дієтологів радять прибирати з раціону хліб, тим, хто намагається стежити за фігурою або намагається скинути зайву вагу. Вважається, що продукт сприяє повноті. Частково це так, але не без нюансів.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

Якщо говорити про якісний і здоровий хліб, але його виняток із раціону буде помилкою. Наприклад, хліб із цільного зерна дає організму клітковину, насичує вітамінами групи В та Е, а також мінеральними речовинами, такими як залізо, цинк, селен.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Водночас білий хліб із пшеничного борошна може спровокувати появу проблем із травленням, стрибки рівня цукру та загострення почуття голоду. Такий продукт не варто вживати на регулярній основі.

Фахівці наголошують, що зловживання хлібобулочними виробами загалом небезпечне для здоров'я. Щоб хліб приносив користь, потрібно з'їдати за добу не більше 100-200 г продукту.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переїдання кавуна може призвести до небезпечних наслідків: забігами в туалет все не закінчиться.

Також наш портал інформував, що буде, якщо їсти варену кукурудзу щодня: небезпечні наслідки для організму.

Крім того, ми писали, яка спеція допоможе схуднути, а яка - помити посуд: секрети ароматних баночок на вашій кухні.