Білий рис - популярна крупа, яка є в раціоні багатьох людей. Цей продукт має чимало корисних властивостей, але при цьому може спровокувати серйозні порушення в організмі. Дієтологи розкрили обидві сторони улюбленої каші.

Білий рис містить багато корисних речовин, зокрема марганець, який дуже корисний для здоров'я кісток і допомагає їх зміцнити.

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

Також крупа багата на вітаміни групи В, амінокислоту, калій і фосфор. Ці речовини дуже корисні для організму, зокрема допомагають поліпшити роботу кишечника, а також уповільнюють старіння шкіри. На думку фахівців, помірне споживання рису здатне знизити рівень "поганого холестерину" і навіть покращити пам'ять.

Втім замість користі організм може отримати відчутну "порцію" шкоди. Це може статися, якщо зловживати білим рисом.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Рис, фото з вільних джерел
Рис, фото з вільних джерел

Дієтологи попереджають, що дана каша у довгостроковій перспективі може спровокувати порушення обміну речовин. Дослідження показали, що ризик розвитку метаболічного синдрому на 30% вищий, у тих, хто вживав багато білого рису.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що буде, якщо їсти варену кукурудзу щодня: небезпечні наслідки для організму.

Також наш портал інформував, здоров'я буде, як у космонавта: стало відомо, від яких напастей може захистити виноград.

Крім того, ми писали, дешева крупа виявилася ключем до довголіття: уповільнить процес старіння та захистить серце.