Сезон кавунів у розпалі й кожен бажає вибрати найсолодшу, смачну та стиглу ягоду. Зробити це не так просто, але є кілька простих правил, які допоможуть не пустити гроші на вітер і поласувати якісним продуктом.

Вибір кавуна для багатьох покупців – лотерея. Втім, ціни на ягоду не такі вже й низькі, тому немає бажання пускати гроші на вітер і викидати недостиглий товар. Експерти дали кілька порад, які допоможуть купити найсмачніший кавун.

Кавуни на базарі. Фото: youtube
Кавуни на базарі. Фото: youtube

По-перше, потрібно оцінити зовнішній вигляд кавуна - він має бути рівномірно забарвлений, без дефектів та тріщин. Багато покупців постукують по кавуну і не просто так, глухий звук - явна ознака, що ягода дозріла.

Жовта пляма на кавуні – це не дефект, а покажчик, що перед вами зрілий та смачний продукт. Чим яскравіша і більша пляма, тим більше шансів, що кавун порадує ваші смакові рецептори.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Велике значення має також форма кавуна. Рекомендується вибирати овальні або округлі – у них більше соку. Також багато про що може сказати вага. Якщо кавун стиглий, він повинен бути досить важким для свого розміру.

І нарешті - запах. Якщо кавун випромінює легкий, солодкуватий аромат, то можна впевнено говорити, що настав час його їсти. Відсутність запаху чи надто різкий аромат має насторожити – такий товар краще не купувати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продавці можуть сказати вам неправду: як самому вибрати найсвіжішу рибу.

Також наш портал інформував, не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку в супермаркеті.

Крім того, ми писали, дорожче – не означає краще: як вибрати по-справжньому корисний та якісний хліб.