Кинути палити може бути справжнім випробуванням через сильну тягу до нікотину. Нікотин викликає вивільнення дофаміну в мозку, що створює відчуття задоволення. Коли людина припиняє палити, рівень нікотину падає, і виникає потреба знову його отримати, що призводить до сильної тяги.

Щоб допомогти впоратися з цією тягою, дієтолог Тобі Кінг рекомендує використати нетрадиційний метод: носити з собою пляшку гострого соусу. Коли ви відчуєте сильне бажання закурити, нанесіть трохи соусу на язик. Гострий смак і печіння від соусу стимулюють рецептори в роті, що допомагає відволіктися від тяги до цигарок.

Людина, яка кинула палити
Людина, яка кинула палити

Цей метод працює завдяки капсаїцину – основній активній речовині в гострому перці. Капсаїцин викликає інтенсивне відчуття печії, яке активує рецептори і вивільняє в організмі ендорфіни та дофамін.

Це може тимчасово зменшити бажання палити, оскільки ендорфіни і дофамін дають відчуття задоволення, подібне до того, яке ви отримуєте від куріння.

Популярні новини зараз
Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку
Показати ще

Тобі Кінг порівнює цей ефект із "кайфом бігуна", який відчувають люди після інтенсивних тренувань. Це відчуття відволікає від тяги до нікотину і може допомогти в боротьбі з залежністю. Важливо, щоб соус був досить гострим і низькокалорійним, щоб не викликати додаткових проблем, як-от набір ваги.

куріння
куріння

Таким чином, цей простий метод може стати ефективним інструментом для тих, хто намагається кинути палити і шукає способи подолати тягу до цигарок.

Нагадаємо, "Прогалина в знаннях": вчений висловив суворе попередження курцям вейпа

Раніше ми писали про те, що електронні сигарети не безпечніші за звичайні: любителів вейпів попередили - ловіть проблеми з серцем

Вам буде цікаво дізнатися доведеться віддавати більше 100 грн за пачку найдешевших: зростання цін на цигарки в Україні не зупинити