Хочете, щоб ваші огірки залишалися свіжими якомога довше? Ось кілька порад, які допоможуть зберегти їх хрусткими та соковитими.

Ідеальне місце для огірків – овочевий відсік у холодильнику. Але є нюанс: важливо не перестаратися з холодом. Лікарка-дієтологиня Емі Рід поділилася секретами.

"Якщо зберігати огірки при температурі нижче 10°С більше двох-трьох днів, вони можуть переохолодитися. Це як вийти на вулицю в мінус 20 без шапки – гарантовано проблеми! Огірки можуть покритися водянистими плямами, з'являться ямки на шкірці, вони знебарвляться і почнуть гнити", – розповідає Емі Рід.

Огірки, фото з вільних джерел
Огірки, фото з вільних джерел

Також огірки можна зберігати в герметичному поліетиленовому пакеті. Однак їх не слід мити чи чистити перед цим. Лайфхак від Рід: обгорніть огірки паперовими рушниками, перш ніж класти їх у пакет. Це допоможе вбирати зайву вологу і довше зберігати овочі свіжими.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

І ще одна важлива порада: не зберігайте огірки поруч з помідорами, яблуками, авокадо та іншими фруктами, які виділяють етилен. Це як намагатися тримати кішку і собаку в одному домі – можуть виникнути проблеми. Етилен пришвидшує гниття огірків, тому краще розсадити їх по різних куточках холодильника.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися свіжими і хрусткими огірками набагато довше.

Нагадаємо, Цилюліту не буде і набряків теж: які брехливі факти про молоко поширені серед людей

Раніше ми розповідали, що Ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого ж холодильника

Також вас може зацікавити: Ранні кавуни: за чи проти? Доктор Комаровський попередив про небезпеку