Український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці у Instagram пояснив, чому не треба боятися нітратів.

Сезон кавунів та динь розпочинається в Україні ще наприкінці червня, але зазвичай люди не купують їх активно. Однак, на думку лікаря, трапляється більше страшилки, ніж насправді, розповів відомий лікар.

Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"
Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"

Щоб виростити кавун чи диню, потрібно 80-90 сонячних днів. Кліматичне розмаїття планети Земля дозволяє це робити незалежно від сезону в Україні.

Тобто навіть взимку на прилавках магазинів можна знайти баштанні, але зазвичай вирощені та привезені за кордоном, там, де сонце світить цілий рік.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Зима буде без світла: тривожний прогноз Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Саме тому організм сучасної людини адаптувався до споживання нітратів у невеликих дозах і таким чином вони не становлять жодної загрози.

Кавуни в магазині, фото з вільних джерел
Кавуни в магазині, фото з вільних джерел

Експерт також зазначає, що більші нітрати виявляються під дією високих температур. Але кавуни та дині ніхто не смажить. Більше того – найвищий рівень нітратів спостерігається у шкірці баштанних, а м'якоть майже не містить їх.

Чомусь нас не лякають ранні огірки, помідори, кабачки, а от кавунів усі бояться. Тому, по-перше, заспокойтесь. Концентрація нітратів, навіть дуже висока, не може з вами щось зробити Нітрати нейтралізуються аскорбіновою кислотою, якої багато в м'якоті кавуна І ще що важливо знати: нітрати в основному локалізуються в шкірці кавуна нагрівання при високій температурі Якщо ви не збираєтеся смажити кавун, нічого хвилюватися[/quote]

Нагадаємо, що доктор Комаровський попередив українців про небезпеку, але є порятунок: "Один із найнебезпечніших". Влітку потрібно оберігати свій організм від впливу прямих сонячних променів.

Раніше ми повідомляли, що ваші діти у небезпеці, якщо ви їх миєте милом: доктор Комаровський попередив батьків. Наша шкіра вкрита тонкою жировою плівкою, ліпідним шаром, мило руйнує цей шар.

Також стало відомо, що лікар Комаровський розповів про небезпечні продукти: "У багато разів підвищує ризик...".