Гречка - крупа, яка подобається практично кожному - вона є ультракорисною, особливо для тих, хто займається спортом.

Це так званий "український супер-фуд". Однак потрібно вміти отримувати з неї максимум користі. А це вийде, якщо правильно поєднувати гречку з іншими продуктами, про що розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Гречка, рецепт, фото: Знай.ua
Гречка, рецепт, фото: Знай.ua

"Грецька крупа не містить усіх незамінних амінокислот. Рослинні білки засвоюються гірше за білки м'яса, риби, птиці, яєць, молочних продуктів», - заявляє дієтолог.

Тваринний білок засвоюється на 95-96%, тоді як рослинний лише на 70 відсотків. Тому варто додавати яйця, рибу, м'ясо птиці, сир. Можна подавати гречку з овочами через концентрацію харчових волокон (природного сорбенту, мінералів, вітамінів). А ще на процесі приготування правильно розраховуйте кількість води, бо вона вбирає всі корисні речовини крупи. На одну склянку гречки потрібно 2,5 склянки води.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Гречка. Фото: Youtube
Гречка. Фото: Youtube

"З гречаної крупи готують не тільки каші. Гречане борошно використовують у випічці, щоб замінити пшеничне борошно. У гречці немає глютена - це оптимальний варіант для людей, які страждають на його непереносимість", - пояснює експерт.

Нагадаємо, питна дієта, яка позбавить вас від 4-10 кг всього за тиждень: як правильно почати, щоб не нашкодити собі

Як повідомляв "Знай.uа", навіть шкірку з'їсте за щастя: як засолити сало, щоб не залишилося навіть шматочка

Знай.uа писав, несподівано корисний напій: досвідчені господині поділилися незвичайними побутовими лайфхаками з пивом