Про це вона розповіла у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

За словами експертки, те, що люди не задоволені якістю політики і політиків, це сьогодні загальносвітовий тренд. Принагідно вона згадує, що це відбувається і у Європі. Зокрема, політологиня згадує опитування Eurobarometer, яке показує, що люди не задоволені і хочуть змін, до влади у деяких країнах приходять євроскептики.

«Окей, але у них є все одно ідеологія, вони знають, про що вони говорять, у них є підґрунтя досвіду нормотворчої діяльності, вони приходять же не з пустими руками. Так, вони грають на певних суспільних настроях, так це політика, вибачте, будь-які політики будуть підлаштовуватись під соціологію і шукати свою нішу, а інші політики будуть створювати для себе нішу. Але усі вони якісні, от до чого я веду. Як на мене, величезною проблемою є відсутність партійного будівництва», - міркує Олексій Буряченко.

За словами гості програми, у нас не сформувалися партії у сенсі політичних інститутів, коли тривалість існування партії перевищує тривалість політичної популярності її засновників. До того ж, додає вона, у нас уже протягом десятиліття партій немає, існують політико-маркетингові утворення, це проєкти, які переформатовуються залежно від потреб виборців або політичної ситуації. Як пояснює експертка, такі проєкти можуть існувати виключно у випадку олігархічних проєктів, адже партія – це дорого.

«Як у нас ці олігархічні політико-маркетингові проєкти працювали? Олігархи вкладалися у ці проєкти, гроші робили політику, потім політика робила гроші, і це все замкненим колом проходило. Невдалий проєкт? Його розпустили. «Народний фронт» пам’ятаєте? Вони закінчили каденцію свою із рейтингом підтримки на рівні статистичної похибки – менше 2%. Тому ця традиція, ця політична практика не дала можливості сформувати партійну систему», - пояснює Ганна Малкіна.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак розповів, що означає зустріч Сі та Байдена.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, чи влаштує росія війну ще й на Балканах.