Про це вона розповіла у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

За словами експертки, те, що люди не задоволені якістю політики і політиків, це сьогодні загальносвітовий тренд. Принагідно вона згадує, що це відбувається і у Європі. Зокрема, політологиня згадує опитування Eurobarometer, яке показує, що люди не задоволені і хочуть змін, до влади у деяких країнах приходять євроскептики.

«Окей, але у них є все одно ідеологія, вони знають, про що вони говорять, у них є підґрунтя досвіду нормотворчої діяльності, вони приходять же не з пустими руками. Так, вони грають на певних суспільних настроях, так це політика, вибачте, будь-які політики будуть підлаштовуватись під соціологію і шукати свою нішу, а інші політики будуть створювати для себе нішу. Але усі вони якісні, от до чого я веду. Як на мене, величезною проблемою є відсутність партійного будівництва», - міркує Олексій Буряченко.

За словами гості програми, у нас не сформувалися партії у сенсі політичних інститутів, коли тривалість існування партії перевищує тривалість політичної популярності її засновників. До того ж, додає вона, у нас уже протягом десятиліття партій немає, існують політико-маркетингові утворення, це проєкти, які переформатовуються залежно від потреб виборців або політичної ситуації. Як пояснює експертка, такі проєкти можуть існувати виключно у випадку олігархічних проєктів, адже партія – це дорого.

«Як у нас ці олігархічні політико-маркетингові проєкти працювали? Олігархи вкладалися у ці проєкти, гроші робили політику, потім політика робила гроші, і це все замкненим колом проходило. Невдалий проєкт? Його розпустили. «Народний фронт» пам’ятаєте? Вони закінчили каденцію свою із рейтингом підтримки на рівні статистичної похибки – менше 2%. Тому ця традиція, ця політична практика не дала можливості сформувати партійну систему», - пояснює Ганна Малкіна.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак розповів, що означає зустріч Сі та Байдена.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, чи влаштує росія війну ще й на Балканах.