Всі давно знають про властивості лимона, але насправді користь ховається саме в його шкірці. Цю частину кислого плоду називають природним антибіотиком, який прийде на допомогу у боротьбі з різними захворюваннями.

За вмістом вітамінів шкірка вдвічі перевищує внутрішній вміст цитрусу – лимонний сік. Тому, завдяки багатому складу вона надає сприятливу дію на організм, а саме:

  • посилює імунітет та здатність організму чинити опір інфекціям;
  • підвищує міцність кісток, попереджає передчасне зношування суглобів та розвиток артриту;
  • знищує грибкову мікрофлору;
  • купірує біль у горлі;
  • заспокоює нерви;
  • усуває авітаміноз;
  • служить природним антисептиком.

Лимони на зиму, фото stravy
Лимони на зиму, фото stravy

Проведені дослідження показали, що у людей, які з'їдають лимони разом із шкіркою, набагато рідше утворюються злоякісні пухлини в товстому кишечнику, легені та грудях.

Також шкірка перешкоджає розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту, а також проблем із серцево-судинною системою. У другому випадку вона робить судини більш еластичними, а цьому знижує ризик закупорювання.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Крім того, цедра лимона принесе користь для організму тих, хто худне, адже її властивості прискорюють метаболізм, уповільнюють засвоєння вуглеводів, усувають потяг до солодощів. Діабетикам теж буде повзено ввести в раціон шкірку лимона. Вона загальмовує всмоктування глюкози, запобігаючи різкому підвищенню цукру.

Лимон. Фото: скрін youtube
Лимон. Фото: скрін youtube

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, головні симптоми дитячого раку - як уберегти малюка і не довести до критичного стану

Раніше ми писали про те, що "Смачним" буде не тільки суп, але ще й кактус: розкішне добриво для домашніх рослин з лаврового листа

Як повідомляв Знай.ua, причини, через які ви можете втратити волосся на голові: навіть не здогадувалися