Чорнобривці є дуже популярною рослиною, тому їх можна побачити під вікнами майже кожного українського будинку.

Часто ці квіти використовуються на городі, як захист від шкідників та деяких хвороб. Але крім цього, чорнобривці є чудовими сидератами. Адже вони насичують ґрунт поживними речовинами, покращують родючість землі та збільшують урожай.

Чорнобривці, скріншот з відео
Чорнобривці, скріншот з відео

Досвідчені городники вже знають, що восени слід закопувати ці запашні квіти у ґрунт. Адже саме так чорнобривці допомагають боротися із ґрунтовими шкідниками. Чорнобривці мають досить різкий і сильний запах, який відлякує гризунів та комах. Тому рослину можна користуватися для захисту свого городу.

Виявляється, що ідеальними захисниками чорнобривці можуть стати для перцю, троянд, томатів, цибулі, моркви та багатьох інших культур. Однак, щоб використовувати чорнобривці з користю необхідно дотримуватися кількох важливих правил.

Популярні новини зараз
Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Насамперед рослини попередньо подрібнюють, а потім розкидають по всій ділянці городу. А вже після цього їх перекопують разом із корисними сидератами.

Прогноз погоди, скріншот з відео
Прогноз погоди, скріншот з відео

Щоб з чорнобривців приготувати перегній, для цього восени на ділянці викопують яму, у неї складають кущі разом із квітками, стеблами та корінням. Далі рослини добре ущільнюються та заливають водою. Таке добриво буде готове за кілька місяців.

Чорнобривці можна використовувати для боротьби зі шкідниками моркви, картоплі, цибулі та капусти. Для цього потрібно висаджувати кущі поблизу грядок із овочевими культурами.

У той же час чорнобривці не підходять для сусідства з бобовими, наприклад горохом і квасолею. Все більше, на них чорнобривці діють згубно.

Грядки, фото: ukr.media
Грядки, фото: ukr.media

Нагадаємо, що більше світла та рідкісний полив: як підготувати кімнатні рослини до зими.

Раніше ми повідомляли, що морква виросте величезна та солодка: чому її треба садити саме зараз, перед зимою.