Восени приходить час зайнятися обрізанням дерев у саду, у тому числі й вишні. Але як це зробити правильно, щоб не пошкодити дерево, а одержати наступного року врожай, від якого перехопить подих.

У той же час між власниками присадибних ділянок виникають суперечки щодо цього. Адже одні вважають, що це потрібно робити лише навесні та влітку, інші наполягають на необхідності весняних та осінніх обрізних процедур.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Як пояснюють фахівці, без обрізки дерева швидше старіють, тому не варто нехтувати цією процедурою. Крім того, оновлення гілок дозволяє формувати дереву більш пишну крону.

Плодові дерева без обрізки втрачають здатність до рясного плодоношення. Санітарна обрізка допомагає звільнити вишню від зайвого у вигляді старих гілок. Отже, ця процедура зміцнює імунітет дерева, запобігаючи виникненню хвороб.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Осіння обрізка допоможе правильно підготувати дерева до зими. Слід пам'ятати, що молоді однорічні дерева ніколи не обрізають. Якщо після пересадки рослина ще не зміцніла, цю процедуру також відкладають до весни або наступної осені.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Обрізання кісточкових дерев проводять у період із вересня по листопад. Якщо погода стоїть тривалий і тривалий час тепла, можна обрізати і пізніше.

Санітарні вимоги щодо обрізання:

  • інструменти мають бути знезаражені спиртом, марганцівкою чи розчином залізного купоросу (5%);
  • зрізи обробляють спеціальною мастикою чи садовим варом.
  • вишні будуть краще рости і мати рясне плодоношення при регулярному обрізанні гілок восени.

Обрізка у саду, скріншот з відео
Обрізка у саду, скріншот з відео

Нагадаємо, що морква буде свіжою до весни: як правильно зберігати примхливий овоч.

Раніше ми повідомляли про підготовку саду до холодів: якісь рослини потрібно обов'язково вкривати на зиму. Більшість рослин стійкі до холодів, проте є види, які не переносять настання зими.

Також стало відомо, що якщо ви робите це в саду восени, то наступного року будете без урожаю: 4 найчастіші помилки.