Багато городників практикують посадку деяких культур під зиму. Зокрема досить популярним є осінній посів моркви.

Коренеплоди такої моркви часто виростають більшими і смачнішими, ніж ті, які були висаджені навесні. Про основні правила такої висадки моркви розповідає Telegram-канал "Ідеї для дачі". Зокрема, називається головна вимога до ділянки для підзимової посадки моркви.

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

Виявляється, дуже важливо, щоб вона не розташовувалась на схилі, інакше насіння просто змиється навесні. Крім того, вона має бути ізольована від вітру та добре прогріватися.

Правила висадки моркви на зиму

Для підзимового посіву моркви готують спеціальну високу грядку – 15-20 см. У цьому положенні вона має простояти протягом 1-1,5 місяця. На 1 квадратний метр грядки перед посівом моркви вносять 2-4 кг перегною, 1 ст. суперфосфату та 1/2 ст. л. калійної солі

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Коли грядка насититься вологою та осяде, а це відбувається у жовтні, слід забороняти її граблями. Далі можна нарізати борозенки глибиною до 5 см, між якими слід зберегти відстань 15-20 см. Потім грядки покривають плівкою та залишають у такому положенні до листопада.

Вирощування моркви, скріншот відео
Вирощування моркви, скріншот відео

Нагадаємо, що морква буде свіжою до весни: як правильно зберігати примхливий овоч.

Раніше ми повідомляли про підготовку саду до холодів: якісь рослини потрібно обов'язково вкривати на зиму. Більшість рослин стійкі до холодів, проте є види, які не переносять настання зими.

Також стало відомо, що якщо ви робите це в саду восени, то наступного року будете без урожаю: 4 найчастіші помилки.