Досвідчені городники та дачники, коли вересень уже "махає на прощання", практикують посадку різних культур та квітів. Завдяки таким діям можна розраховувати на ранній урожай. Підзимовий посів буряків допомагає отримати перший урожай на кілька тижнів раніше, ніж за травневого посіву.

Про те, як правильно посадити культуру пізньої осені розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться порадами у мережі YouTube.

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Терміни сівби залежать від погодних умов — хтось садить у жовтні та листопаді. При температурі +4-5 градусів насіння може почати проростати, а при температурі нижче -5 градусів посів буряків вже не рекомендується. Потрібно постаратися обрати оптимальні терміни.

Вирощування буряка, скріншот: YouTube
Вирощування буряка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Насіння буряка восени висівають у сухий грунт, розміщуючи їх у борозенках на відстані 6-8 см один від одного. Зверху насіння засипають легкою землею з городу, акуратно утрамбовують і вкривають 3-5-сантиметровим шаром мульчі, який захистить ваші посадки від морозів. Цей захист знімають як тільки приходить весняна відлига.

Посівний календар, фото: dacha.help
Посівний календар, фото: dacha.help

Весняний догляд за підзимовим буряком не відрізняється від догляду за звичайним буряком. Буряк невибагливий, але без належного догляду утворює невеликі коренеплоди.

Виявляється, використання народних і промислових методів підживлення здатне забезпечити непоганий урожай навіть на не дуже підходящої землі.

Нагадаємо, нові ціни на фрукти: скільки українці заплатять за сливи, яблука та виноград.

Раніше повідомлялося, можна собі дозволити: українські супермаркети оновили ціни на помідори, огірки та солодкий перець.

Також, пастух зауважив "дивну поведінку": у Греції стадо овець з'їло 100 кілограм канабісу.