Капуста – звичний продукт для українців. Це овоч, який можна знайти на будь-якому городі. Капуста добре зберігається, що робить її незамінним інгредієнтом зимових страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКапусту використовують у салатах, супах, у тушкованому чи квашеному вигляді. Але мало хто знає, що з капусти можна добувати сік. Смак у нього специфічний, але користь капустяного соку незаперечна. Чим же він такий корисний?
Капустяний сік чудовий помічник при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, наприклад, при хронічних гастритах, виразці шлунка та дванадцятипалої кишки, при захворюваннях печінки, селезінки, а також допомагає впоратися з ожирінням. Приймати такий сік слід по 1-2 склянки двічі-тричі на день у теплому вигляді приблизно за годину до їди.
Значним мінусом вживання такого соку є підвищене газоутворення. Але лікувальні властивості такого рослинного напою легко перекриють цю проблему.
Сік із капусти незамінний, якщо ви хочете знизити вагу. Високий вміст тартронової кислоти розкладає продукти гниття, які накопичуються в кишечнику та відновлює кислотно-лужний баланс у шлунку, що сприяє правильній його роботі.
Якщо змішати капустяний сік з морквяним, ви покращите смак напою і навіть підвищите його користь. Такий коктейль зарядить організм вітаміном С та допоможе боротися із захворюваннями ротової порожнини, такими як інфекції ясен, наприклад, при пародонтозі. Капустяний сік допоможе при боротьбі з пухлинами та запорами, а також бореться з висипаннями на шкірі обличчя.
Категорично не можна підсолювати сік із капусти: це не тільки нейтралізує його користь, а й може завдати шкоди вашому організму.
Нагадаємо, що регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету.
Раніше ми повідомляли, що цей український продукт убереже вам від хвороб: чим насправді корисно сало - навіть при бронхіті.