Шкаралупи від яєць, можуть бути корисними для саду та городу. В них міститься купа мінералів, які можуть відігравати роль екологічного добрива для деяких рослин.

Тому, ми розповімо як перетворити відходи від яєць в цінне добриво та для яких рослин підійде таке підживлення.

Для картоплі

Для приготування добрива необхідно подрібнити яєчну шкарлупу. Під час посадки картоплі можна міжряддя засипати шкаралупами від яєць та добре перемішати з ґрунтом. Овочі будуть рости досить швидко, а коренеплоди будуть великі.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Для розсади помідорів, баклажанів та перцю

В процесі вирощування якісної розсади можна використовувати яєчну шкарлупу. Вона запобігає появі "чорної ніжки" - найпоширенішої хвороби розсади. Для дії на рослини достатньо кинути у ящик для розсади трохи порошку зі шкаралупи.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube
Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

В яєчній шкаралупі є ключовий елемент – кальцій. Дуже часто томати страждають від недостачі кальцію і гниють. Для того, щоб запобігти цьому, варто висаджувати томатну розсаду разом з яєчною шкаралупою.

Для дерев

Слива – плодове дерево, для якої важливим етапом є внесення добрива. Саме від цього залежить майбутній врожай слив. Кальцій є найважливішим елементом для росту та формування плодів. Щоб слива давала гарний урожай, а дерево було сильне варто піддобрювати його шкаралупами від яєць.

Слива. Фото: скрін youtube
Слива. Фото: скрін youtube

Для цього перед поливом обкопайте дерево та посипте ґрунт подрібненою шкарлупою. Після чого рясно полийте та розпушіть землю.

Нагадаємо, портал Знай інформував, якщо ви робите це в саду восени, то наступного року будете без урожаю: 4 найчастіші помилки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, кавова гуща допоможе в усьому: як ефективно використовувати її у побуті та навіть на городі

Також, наш портал інформував, це має знати кожен квітникар: як правильно вирощувати айстру