Кава – найпопулярніший напій у світі. Мабуть, немає такої людини, котра б не любила випити горнятко ароматної кави з ранку, або за обідом.

Але вона може бути не тільки смачним напоєм, а і помічником вдома.

Після того, як кава допита, не варто спішити викидати гущу від неї. Саме вона може знадобитися у побуті. Є безліч способів, як її можна використати.

Добриво

Гуща з кави цінується через кількість корисних речовин у складі. А саме, туди входять азот, фосфор і калій.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Кавова гуща, скріншот: YouTube
Кавова гуща, скріншот: YouTube

Саме нею можна удобрювати саджанці. Достатньо просто висипати гуща на потрібну ділянку, а земля вбере в себе всі корисні речовини. Але і в цьому знати міру, адже надмірна кількість може запросто "забити" ґрунт. Гущу можна додати і під час поливу, рослинам будуть корисні поживні речовини.

Боротьба зі шкідниками

Для ділянки гуща може допомогти й в відлякуванні шкідників. Це для людей кава достатньо приємно пахне, а деякі паразити терпіти її не можуть.

Кавова гуща, скріншот: YouTube
Кавова гуща, скріншот: YouTube

Гуща – чудовий спосіб позбавитися від слимаків. Гущу потрібно змішати з апельсиновою цедрою та посипати на ділянці. Будьте певні, що слимаки не будуть тепер дошкуляти рослинам.

Ароматизатор

Також гуща вбирає неприємні запахи. Достатньо трохи покласти її в холодильник, і запах буде нейтральним. Або покласти невелику кількість кавових відходів біля смітника.

Гуща добре прибирає запахи часнику, цибулі та риби. Після роботи з цими продуктами достатньо протерти руки залишками кави.

Догляд за собою

Гущу можна використовувати і в догляді за собою. Так, для жирної шкіри голови підійде такий натуральний скраб. Після миття голови потрібно втирати гущу в шкіру та почекати 15 хвилин, а потім змити. Шкіра голови перестане жирніти, а волосся буде чистим довше.

кавовий скраб вдома
Кавовий скраб - для краси та здоров'я вашої шкіри! скрін YouTube

Тож кава, це не тільки ароматний улюблений напій, а й універсальний помічник для дому та городу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, не тільки на кухні: як ефективно використовувати сіль в побуті

Раніше на порталі Знай повідомлялося, вид кави, яку ти любиш, розповість усе про твій характер

Також, наш портал інформував, картопля може стати альтернативою побутовій хімії: геніальні лайфгаки від досвідчених господарок