Зимівля для будь-яких рослин є складним періодом, адже вони входять в стан спокою – не цвітуть та ростуть повільніше.

Кімнатним рослинам не доведеться відчути на собі сніг та морози, але їх до зимівлі готувати теж потрібно. Тому власникам "друзів в горщику" варто звернути увагу на кілька нюансів.

Добриво

Добрива у період зимівлі вносити не потрібно ні для яких кімнатних рослин. Для цього не має потреби, адже рослина не активна у цей час. Рослинам потрібен спокій, а внесені добрива лише навантажують систему.

Добриво з чайних пакетиків, скріншот: YouTube
Добриво з чайних пакетиків, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Шкідники

На кімнатних рослинах можуть з'являтися різні шкідники. Це можуть бути павутинні кліщі, білокрилки, щитівки Якщо їх вчасно виявити, то позбутися від них можна надзвичайно швидко.

Домашні рослини, скріншот: YouTube
Домашні рослини, скріншот: YouTube

Спочатку обережно видаліть всіх шкідників та обробіть рослину. Якщо ці заходи не призвели до бажаного результату, варто позбутися від рослини, щоб інші не заразилися від них.

Світло і тепло

Дні у зимовий період стануть коротшими, тому для рослини потрібно більше світла. В цей час потрібно поставити їх на більш освітлені місця, щоб зберегти здоров’я кімнатній рослині. Щоб освіжити рослину видаліть пожовкле та пошкоджене листя.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Полив

Кімнатні рослини у зимовий та осінній період потребують меншої кількості води. Тож поливати їх варто не частіше, ніж раз на два тижні. Це правило стосується більшості рослин. Кактуси ж можуть бути без поливу аж до весни. Але якщо в приміщенні дуже тепло та сухо, вони можуть висихати, тож потрібно слідкувати за температурним режимом.

Нагадаємо, портал Знай інформував, без бур'янів та бруду: квіти, які не лише прикрасять ваш сад, а й покриють ґрунт на ділянці

Раніше на порталі Знай повідомлялося, цілющий бальзам для домашніх рослин на основі соди: у грибка не залишиться шансів

Також, наш портал інформував, потрібно терміново поїхати у відрядження: як зберегти ваші улюблені кімнатні квіти