Кожна рослина потребує особливого догляду. Одним із основних етапів догляду є підготовка до зимівлі.

Деякі рослини добре переносять холодну погоду, тому й не потребують особливого догляду на цьому етапі. А от теплолюбиві квіти та рослини погано пристосовані до холодних погодних умов, через що можуть не перезимувати. Для них важливо організувати якісну підготовку та утеплення.

Півонії

Досвідчені квітникарі вкривають переважно два види цієї квітки: гібридну та деревовидну. Для цього сухі листя рослини видаляють, а стебла зв'язують та накривають мішковиною.

Півонії. Фото: скрін Ютуб

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Лаванда

Укривати потрібно тільки ті сорти рослини, які не пристосовані до холодів. Для мульчування найкраще взяти пісок, суху землю, солому чи торф.

лаванда, скріншот
лаванда, скріншот
скриншот, ютуб

Троянди

Укривати потрібно всі теплолюбиві види квітки. Окрім цього, накривати не потрібно паркові троянди.

Троянди, фото: скріншот з відео
Троянди, фото: скріншот з відео

Після обрізки троянд, ґрунт навколо рослини необхідно вкрити торфом. Кущові троянди ховають під каркас та вкривають мішковиною. Плетистий вид троянд потрібно зв'язати, вкласти на лапник та добре укутати.

Клематиси

Клематис - плетиста рослина. Тому насамперед необхідно обережно зняти з опор, вкласти на лапник або застелений ґрунт. Зверху потрібно засипати рослину листям та накрити шифером або дошкою.

Окрім квітів, які наведені вище, утеплення потребують теплолюбиві рослини, рослини які були посаджені перед настанням холодів та могли ще не розвинути достатню кореневу систему.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, без бур'янів та бруду: квіти, які не лише прикрасять ваш сад, а й покриють ґрунт на ділянці

Раніше портал Знай інформував, догляд за виноградом восени: як підготувати кущі до зимівлі

Також наш портал повідомляв, це має знати кожен квітникар: як правильно вирощувати айстру