З приходом осені все частіше хочеться сісти з чашкою чаю під теплим пледом і поглинати ласощі. Але якщо магазин далеко, а ввімкнулася повітряна тривога?

Ми допоможемо нашим читачам із цим питанням. Адже наш рецепт пишних та ароматних пончиків, який нагадують пампушки з пудрою з дитинства, нікого не залишать байдужим.

Народні пончики, скріншот: YouTube
Народні пончики, скріншот: YouTube

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Яйця – 2 шт;
  • Молоко - 500мл;
  • Вершкове масло або маргарин – 125 г;
  • Цукор – 3 ст.л (пробувати);
  • Сіль – 1,5 літра;
  • Дріжджі сухі -11г (1 пачка);
  • Вода тепла – 0.5 склянки;
  • Борошно - стільки, щоб тісто не липло до рук (головне не забити його).

Пончики, кадр з відео
Пончики, кадр з відео

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Молоко + вода (змішати, трохи нагріти, щоб було тепленьке) (можна просто воду додати добре теплу, майже гарячу) + цукор (спробуйте, щоб було добре солодке) + дріжджі. Все це перемішати та дати 15 хвилин ожити дріжджам. Додати потім яйця.

2. Додаємо масло (трохи розтопити) + сіль - збити все це віночком!

3. Додаємо борошно поступово та заважаємо ложкою. Головне не забити тісто!

4. Накриваємо рушником, залишаємо на 1-1.5 години. Дріжджі люблять тепло, краще в тепле місце поставити.

5. Потім беремо тісто і розкочуємо товщиною 1 см. Вирізаємо кухлем або чаркою кружечки. Смажимо в казані, Масла має бути достатньо, вони повинні плавати в ньому, щоб не торкалися дна. Смажимо на розпеченій олії!)

Пончики, фото: Знай.ua
Пончики, фото: Знай.ua

Ось наша смакота до чаю готова. Можна за бажанням посипати пудрою або ж полити варенням. Смачного.

Нагадаємо, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків.

Раніше ми повідомляли, що тому, хто придумав цей рецепт, потрібно ставити пам'ятник: бюджетний картопляний пиріг стане вашим коханим.

Також не зайвим буде рецепт "бабусиної" вишневки, яка в кілька разів смачніша за звичайну "соплицю": готуйте цукор.