Холоди все ближче, тому варто пам'ятати, що при використанні різних приладів для приготування їжі або ж обігріву оселі необхідно дотримуватися правил безпеки.

В час відключення електроенергії українці зіткнулися з проблемою, коли в будинку не лише холодно, а й нерідко не було де приготувати обід. Тому в пригоді ставали різноманітні прилади, де використовується газ. Однак скрутні часи залишилися позаду, а прилади використовуються й надалі.

Газовий балон, скріншот з відео
Газовий балон, скріншот з відео

При користуванні будь-яким газовим приладом необхідно пам'ятати декілька простих правил, які збережуть вашу оселю та вас від лиха.

1) Часто користувачі не знають особливостей та правил експлуатації прибора. Тому найпершим правилом буде уважне вивчення інструкції.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв
Показати ще

2) Стежити за роботою свого пристрою. Якщо є якісь збої або несправності - необхідно викликати працівників газового підприємства.

3) Особливо в період частого використання обладнання стежте за димоходами та вентиляціями.

4) Для того аби димохід та вентиляція працювали як "годинник" потрібно періодично їх чистити.

5) Коли закінчили використовувати газовий прилад, то бажано перекривати всі крани: на самому приладі та перед ним.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

У випадках коли: припинилася подача газу, несправна вентиляція чи димохід - викликайте газову службу.

Якщо в будинку відчутний сильний запах газу, не можна робити наступне: курити, відкривати вогонь, користуватися електродзвінками. Необхідно швидко перекрити всі крани, відкрити вікна, сповістити відповідну службу та людей, які опинилися в небезпеці.

Дотримуючись цих простих правил, ви будете в безпеці.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, які предмети здатні притягнути до будинку гроші

Раніше портал Знай інформував, суми в платіжці за воду поменшають: кілька правил, які збережуть ваші гроші

Також наш портал повідомляв, зима все ближче: чим вже зараз варто запасатись українцям