Немає нічого смачнішого за домашню їжу. Однак під час її приготування у оселі накопичується неприємний запах, особливо під час смаження, який надовго осідає на наших речах та меблях.

Смажена риба, фото: Знай.ua
Смажена риба, фото: Знай.ua

Але є хитрощі, за допомогою яких запахи їжі не поширюватимуться по всьому житлу і не будуть так явно відчуватись на самій кухні.

У процесі готування поставте поряд зі сковорідкою каструлю з киплячою водою та оцтом – можна використовувати білий або яблучний оцет.

Каструля з гарячою водою. Фото Freepik
Каструля з гарячою водою. Фото Freepik

Популярні новини зараз
Замість притулку – депортація: українцям у Чехії зачиняють двері Не дадуть ні пенсію, ні субсидію: пенсіонерам знову ускладнили життя - що вимагають Українцям відключатимуть електроенергію: кому доведеться жити при свічках Податкова контролюватиме перекази українців: кому приготуватись до штрафів та санкцій
Показати ще

У киплячу воду можна покласти жменю гвоздики, палички кориці або ванілі, що дозволить поглинути частину запаху.

При смаженні можна додати в олію деякі інгредієнти, наприклад, шматочки яблука. Але краще видалити все насіння.

цитрусові, фото Pxhere
цитрусові, фото Pxhere

Перед смаженням можна додати сік половини лимона або цедру. У цьому випадку олія набуде приємного свіжого смаку.

Додамо петрушку в олію – вона також може використовуватись для приготування деяких страв.