Навіть найякісніша і недешева сковорідка з часом "виходить з ладу" і страви на ній починають пригорати. Втім, є проста хитрість, як зробити антипригарне покриття в домашніх умовах. Про це пише портал lady.

У магазинах представлені сковорідки на будь-який смак та гаманець, зокрема з антипригарним покриттям. Втім, цінники на кухонну приналежність бувають дуже вразливими, та й антипригарне покриття має свої нюанси у догляді.

Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube
Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube

Однак майже в кожному будинку є старі сковорідки, які після багаторічної експлуатації вже не тішать якістю приготування страв. Викидати їх не варто, оскільки простий лайфгак може зробити з них антипригарні сковорідки.

Як зробити антипригарне покриття?

Цією хитрістю користувалися ще наші бабусі, коли не було можливості будь-якої миті замовити в інтернет-магазині нову та якісну сковорідку. Для лайфгака потрібно підготувати склянку солі та кілька крапель олії.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Чавунна сковорода, скріншот: Youtube
Чавунна сковорода, скріншот: Youtube

Так, сковорідку слід нагріти і насипати в неї склянку кухонної солі, яку потрібно буде просмажити на маленькому вогні близько 15-20 хвилин, помішуючи лопаткою. Потім сіль висипаємо і промиваємо сковорідку ганчіркою без миючого засобу та просушуємо її на вогні.

Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube
Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube

Після цього сковорідку слід змастити кількома краплями олії та прогріти протягом 3 хвилин, а потім ще раз повторити процедуру. Насамкінець залишиться протерти поверхню сухою серветкою і можна приступати до приготування страв на сковорідці.

Раніше портал Знай повідомляв, якщо є неприємний запах від відра для сміття: як проста сода і вугілля допоможуть його позбутися.

Також наш портал інформував, руки цілі, і сковорідка чиста: домашні засоби, які допоможуть позбутися жиру та гару.

Крім того, ми писали, рисова крупа може спростити прибирання в будинку: унікальні лайфгаки від найдосвідченіших господарок.