Про це вона розповіла у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченко.

Як зазначає експертка, нещодавно вона спеціально відкрила статут ООН для того, щоб нагадати, що світ узагалі підписував 1945 року, а йдеться там про підтримання і зміцнення миру, міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами. Тобто, констатує вона, йдеться не тільки про розбудову світового порядку, опор демократії та безпеки, але ще і про допомогу усім державам.

«Я також вивчав цей статут. Можливо, ти зможеш знайти, але я не знайшов: а яку відповідальність за незбереження світової безпеки несуть члени Радбезу? Відповідь – жодну», - підкреслює Олексій Буряченко.

За словами гості програми, можна навести навіть дуже простий приклад, але, коли ми підписуємо стандартний договір якихось взаємовідносин, оренди чи з роботодавцем, там завжди є положення про розірвання відносин і відповідальність. Тим не менш, констатує вона, на рівні світової безпеки цей пункт відсутній, і це дуже наївне рішення, яке відображається у деклараціях і статутах.

«Це було політичне рішення, тому що, якщо ти пропишеш у декларації або статуті відповідальність сторін, на той час певним чином ти собі підписуєш політичний вирок. І це правда, ніхто на це не може піти навіть зараз. Це дуже важливо розуміти, коли ми говоримо про гарантії чи декларації безпеки для України, такого навіть немає, є зобов’язання щодо безпеки», - пояснює Вікторія Вдовіченко.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, скільки нам обходиться війна щодня і скільки нам допомагає Захід.

Також Знай.ua писав про те, що Фрейн розповіла, як імперія розчавила всі національні меншини та регіони у росії.