Друга половина літа завжди характеризувалася своєю неймовірною спекою.

Аномальні температури спостерігаються майже на всій території України. Є декілька порад, як за допомогою їжі полегшити свій стан під час невимовної спеки. Якщо скоротити вживання деяких продуктів та напоїв можна переносити спеку значно легше. Про такі поради розповіли в МОЗ.

Спека, фото gettyimages
Спека, фото gettyimages

Включити у свій раціон варто фрукти, овочі та ягоди. На відміну від інших продуктів харчування, ці в більшості містять багато води, тому вони можуть відновлювати водний баланс. Окрім того, вони легко перетравлюються та дають заряд енергії. При виборі слід загострити свою увагу на фруктах та овочах з максимальною кількістю вологи: огірки, кавуни, ягоди, капуста, шпинат, салат, томати.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

До того ж ці продукти легко вживати у їжу, їм не потрібна теплова обробка. Але якщо різко включити в раціон багато овочів, фруктів та ягід може виникнути дискомфорт у шлунку. Особливо характерно це для людей, які звикли їсти більш важку їжу. Тому ввід в раціон повинен бути поступовим. Стосовно напоїв, кращим буде звичайна негазована вода без домішок, цукру та ароматизаторів.

Стакан води, скріншот: YouTube
Стакан води, скріншот: YouTube

В спекотні дні також потрібно уникати деяких продуктів та страв. В такі дні краще зменшити споживання хліба та виробів з борошна, солених страв, жирних та об’ємних, солодощів. Всі ці продукти можуть викликати додаткову спрагу, викликати дискомфорт, та зменшувати енергію організму, через складний процес травлення. Через це у людини може виникнути втома, сонливість та погане самопочуття. Тому у спеку потрібно вживати більш легку їжу з великим вмістом води. А пити потрібно здебільшого звичайну воду, як тільки буде відчуватися спрага.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, як не потрапити на гачок шахраїв під час онлайн покупок

Раніше, портал Знай інформував, подружки будуть кусати лікті: як обрати сумочку, яка буде виглядати дорого

Також, наш портал повідомляв, не спіть на животі та боку: яка поза сну найбезпечніша, а яка призведе до печії та блокування суглобів