Плями завжди з'являються не вчасно і псують настрій, проте найстійкіші з них можна вивести за допомогою одного простого інгредієнта, який знайдеться у кожної господині на кухні.

Йдеться про простий крохмаль. Не має значення, картопляний чи кукурудзяний. Він запросто допоможе позбавитися жирної плями на одязі, для виведення якого зазвичай доводиться докладати чимало зусиль і часу.

Крохмаль, скріншот
Крохмаль, скріншот

Спосіб максимально простий, його зможе повторити кожен. Варто відзначити, що він працює не тільки на свіжих, але і на старих плямах, а також у тих випадках, коли навіть пральна машина безсила. Все завдяки тому, що інгредієнт вбирає весь жир.

Якщо на одязі свіжа пляма, на неї варто насипати щедру порцію сухого крохмалю, а потім трохи втерти в матеріал і залишити на 20 хвилин. Якщо забруднення не зникло, повторіть процедуру знову.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Жирна пляма, скріншот
Жирна пляма, скріншот

Щоб позбутися старих плям необхідно нанести гарячий крохмаль, потім зверху накрити білою тканиною та обробити місце праскою. Якщо пляма не зникла, процедуру слід повторити знову, а після одяг можна сміливо прати в машинці зі звичайним порошком або гелем.

Раніше ми писали про те, що слідів солодкого "злочину" не залишиться: як вивести старі плями від шоколаду – ефективні методи

Як повідомляв Знай.ua, ви точно про це не здогадувалися: чому не можна зберігати молоко на бічній полиці холодильника

Також портал Знай.ua писав, що батькам на замітку: чи можна купувати дитячі речі в секонд-хенді та як їх правильно прати