Щоб вибрати для консервації "правильні" плоди - важливо мати елементарний досвід, і ми вам у цьому можемо допомогти. Літо добігає кінця, зовсім скоро буде справжня осінь, і саме зараз - найкращий час для закрутки овочів.

Важливо знати, що деякі сорти взагалі не призначені для консервації або навпаки - вживання в сирому вигляді.

Про цей універсальний спосіб розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться свіжими порадами у мережі YouTube.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Наприклад, є всім відомі "зелені" помідори у сирому вигляді їх їсти небажано. У них міститься соланін, який може спричинити отруєння.

Популярні новини зараз
МОН планує скоротити тисячі ліцеїв: залишать лиш обраних Що робити, якщо забули документи та зустріли ТЦК Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком
Показати ще

Недозрілі зелені помідори просто покласти на сонячному місці, щоб вони налилися. Після цього соланін із них зникне, і продукт буде готовий до вживання. А для консервації вони цілком придатні.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Категорично не можна їсти і консервувати зелені помідори, на яких немає блиску. Вони містять велику кількість отрути соланіну.

Крім того, для консервації не підходять великі, тріснули, зіпсовані помідори, а також плоди з великими прожилками всередині.

Закривайте в банки сорт "Сливка", а соуси, пасти та кетчупи готуйте з великих та м'ясистих сортів.

Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.

Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.