До блиску вимити плитку на кухні або у ванній можна без краплі покупної хімії. Для цього існує старий та перевірений лайфгак, яким користувалися ще наші бабусі. Про це пише портал dailynews.

Затіяли прибирання, а в будинку немає спеціальних засобів для чищення? Виручить звичайнісінька харчова сода, яка знайдеться на будь-якій кухні. У випадку з чищенням плитки існує цілих три найбільш ефективні способи застосування соди.

Прибирання у ванній кімнаті. Фото: скрін youtube
Прибирання у ванній кімнаті. Фото: скрін youtube

Варіант №1

Столову ложку соди розчинити в 1 літрі теплої води та перелити в ємність із пульверизатором. Після цього обробити плитку і залишити на 15 хвилин, щоб розчин подіяв. Далі залишиться лише протерти поверхню ганчіркою.

Варіант №2

Змішати столову ложку з невеликою кількістю води, щоб вийшла кашка, яку потрібно нанести на кахель. Засобу потрібно дати 10-15 хвилин, потім протерти поверхню м'якою губкою.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Прибирання. Фото: скрін youtube
Прибирання. Фото: скрін youtube

Варіант №3

Точково нанести соду на брудні ділянки та залишити на ніч. Вранці плитку протерти вологою ганчіркою.

Сода чудово рятує від плісняви, яка нерідко з'являється у ванній та інших місцях у будинку. Щоб позбавитися слідів грибка, потрібно зробити густу кашку з соди і обробити проблемні місця. Через 4-5 годин поверхню ретельно протерти щіткою та промити теплою водою.

Раніше портал Знай повідомляв, мучитися більше не доведеться: як наточити ножиці за лічені секунди, найпростіший трюк.

Також наш портал інформував, мити фрукти, лікувати вуха і навіть позбавлятися нежиті: про ці властивості перекису водню ви не здогадувалися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, купаються в коханні і вибирають дачу біля моря, тому що знають, як правильно мити підлогу: перевір прикмети і ти.