Поки не замовкають суперечки про користь часнику при застуді та інших недугах, можна точно сказати, що він чудово доповнює страви і дарує їм особливий аромат та смак. Однак після часнику виникає "аромат" із рота, який не оцінить ніхто. Як урятуватися від запаху, пише портал useti.

Неприємний запах залишає не сам часник, а хімічні процеси, що відбуваються в організмі після того, як його з'їли. Отже, ні жувальна гумка, ні чищення зубів у цій ситуації не допоможе.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

Однак є засоби, які допоможуть заглушити неприємний аромат – це інші продукти. До таких можна віднести гриби, базилік, картопля, петрушку та листя м'яти. Але найефективніші лише три.

М'ята

Ця рослина містить багато фенольних сполук, які допомагають нейтралізувати запах. Свіжий лист м'яти слід просто пожувати або, наприклад, випити свіжозаварений м'ятний чай і дихання знову буде свіжим.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Яблуко

Яблука не такі ефективні, тому що містять менше фенольних сполук, але також впораються із завданням. Фрукт рекомендується з'їдати до та після трапези з часником.

Листя салату

Кількість фенолів у салаті - мінімальна, але при цьому листя стане прекрасним засобом, що рятує від запаху часнику з рота.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прикрийте рот - смердить: як позбутися запаху перегару - мед, язик, вугілля та ще 4 способи.

Також наш портал інформував, позбавляємося неприємного запаху риби за пару хвилин: на допомогу прийдуть лимон, сіль та оцет.

Крім того, ми писали, як користуватися духами, щоб шлейф від них тримався довше: ви навіть не здогадуєтеся.