Кішки є хижими тваринами, саме тому кігті потрібні їм для того, щоб зручніше захоплювати свою здобич, захищатися та інших потреб.

Фахівці виділили кілька причин, чому домашнім котам не можна стригти кігті, навіть якщо їхня наявність викликає дискомфорт для людей.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Насамперед, коти під час стрибків допомагають собі вдало приземлитися за рахунок вчасно висунутих пазурів. Їхня ампутація може призвести до того, що приземлення після стрибка може стати травматичним.

Більш того, після стрижки старих кігтів за 2 тижні відростають нові, які є більшими і гострішими за попередні. Саме тому, звичка котів дряпати меблі нікуди не зникне, а навпаки, стане ще гіршою. Ситуацію також не рятує, що пазурі, що відросли, можуть стати настільки великими, що будуть вростати в подушечки лап, і тоді доведеться звернутися до фахівця.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Як вже було згадано вище, пазурі - це основна зброя кота, крім лап. Якщо позбавити цієї зброї домашнього улюбленця, це серйозно вплине на його самооцінку і пухнастик може навіть впасти в депресію від удару по психіці.

Стрижка кігтів може негативно вплинути і на здоров'я. Кожен кіготь має у собі кровоносну судину. Якщо підстригти пазурі надто коротко, це може спровокувати ризик зараження різними інфекціями.

Зрештою, звичка гострити пазурі у котів нікуди не зникне, навіть незважаючи на їхню відсутність. А це, знову ж таки, удар по самооцінці тварини.

Нагадаємо про засіб, який змусить кота перестати мітити: досить кілька крапель.

Раніше ми повідомляли, як відучити кота стрибати на стіл: 4 робочі методи.

Також стало відомо, як швидко привчити кота до повідця: лайфхак, який збереже нерви вихованцю та господареві.