Якість та краса волосся залежать не тільки від правильного догляду та захисту, а також від гребінця. Однак ми зараз не говоритимемо про те, який краще чи гірше, головне – це розібратися, як часто його потрібно мити.

Ми щодня використовуємо гребінець для укладання та догляду за волоссям, але лише одиниці замислюються про те, як його стан та якість впливає на здоров'я волосся та шкіри голови. Дерматологи радять вивчити правила догляду за гребінцями, щоб уникнути поганих наслідків.

Догляд за волоссям, фото ferra
Догляд за волоссям, фото ferra

Коли ми використовуємо гребінець, на ньому залишаються мікрочастинки волосся та шкіри голови. Це ідеальне середовище для розвитку бактерій та плісняви, що загрожує появою лупи та випаданням волосся.

Доглядати цей інструмент легко, але все залежить від його матеріалу. Так, для початку потрібно запам'ятати, що гребінець слід очищати після кожного використання.

Популярні новини зараз
Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень
Показати ще

Якщо гребінець зроблений з кераміки або пластику, його слід промивати раз на місяць теплою водою з додаванням невеликої кількості шампуню, а потім під проточною водою і залишити повністю висохнути.

Знайдений гребінець. Фото: Youtube
Знайдений гребінець. Фото: Youtube

Гребінець із гумовою подушечкою потрібно розбирати на деталі, тому що вода проникає глибоко і може повністю не висохнути, через що з'являться бактерії. Якщо це неможливо, рекомендується обробляти інструмент дезінфікуючим розчином кожні два місяці.

Особливу увагу потрібно приділити дерев'яним гребінцями, оскільки покриття лаком може зіпсуватись через контакт з водою. Їх можна швидко сполоснути під водою та витерти насухо.

Нагадаємо, живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші

Раніше ми писали про те, що збереже і гроші, і нерви: як навчитися заощаджувати воду, щоб не переплачувати

Як повідомляв Знай.ua, смородина зарясніє ягодами: три причини припинення плодоношення