Часто буває, що найпростішим речам, предметам та техніці знаходять застосування у незвичайних ситуаціях. Зокрема, це можна сказати про фен, який використовують для укладання волосся. Насправді, він здатний на більше.

Фен - це дуже універсальний предмет, який виручить господинь у побутових питаннях, тому його можна використовувати не тільки для сушіння та надання форми волоссю.

Миття волосся. Фото Freepik
Миття волосся. Фото Freepik

Досить очевидно, але фен також добре висушує одяг, шкарпетки чи спідню білизну. Це особливо актуально для випадків, коли часу не вистачає. Крім того, він здатний замінити праску, щоб розгладити невеликі складки на речах. Розпорошіть трохи води на футболку з пульверизатора та увімкніть фен. Складки зникатимуть прямо на очах.

Як ще можна застосовувати фен:

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще
  • Розтягнути взуття

Тісне взуття - та ще проблема, але з нею легко впорається фен за пару хвилин. Все, що вам потрібно зробити, це надягти взуття поверх пари товстих шкарпеток і нагріти пару феном. Матеріал пом'якшиться та розтягнеться.

Його використовують, коли потрібно видалити клей на цінниках, книжкових наклейках, скотчі та пластирі. Фен не залишає липких слідів.

Пляма від воску, скріншот із відео
Пляма від воску, скріншот із відео

  • Видалити свічковий віск та сліди від олівців

Такі сліди важно видалити, проте якщо попередньо краплі розм'якшити феном, їх можна легко прибрати серветкою. Так само він працює з олівцями.

  • Надути матрац

Це швидко та ефективно. Обрізану пластикову пляшку потрібно розмістити біля отвору для надування матраца. Всередину потрібно помістити фен і подути холодним повітрям. За лічені хвилини матрац надується.

Нагадаємо, літня засмага залишиться з вами до самої зими: кілька корисних лайфхаків для шкіри