Рис – одна з найпопулярніших круп у світі, яка має чимало корисних властивостей. Однак цей продукт може бути небезпечним для людини, а саме, викликати серйозне отруєння. Чому улюблена каша може перетворитися на отруту, йдеться на порталі ua-novosti.

Фахівці з'ясували, що рис, який їдять мільйони людей по всьому світу, може спричинити важке отруєння. Небезпеку блюдо становить лише якщо після приготування якийсь час постоїть у холодильнику.

Варений рис. Кадр з "Youtube"
Варений рис. Кадр з "Youtube"

Буквально за ніч рис може перетворитися на отруту для людського організму. Причиною цього є спори бактерії Bacillus cereus, які часто містяться в сирому рисі. Саме ці мікроорганізми стають провокаторами харчового отруєння.

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

За словами експертів, після приготування рису ці бактерії не гинуть і починають розмножуватися в готовій крупі. Коли вони потрапляють у шлунок, то можуть спровокувати блювання, пронос та інші проблеми.

Для зменшення ризику медики рекомендують готувати рис у невеликих порціях, щоб з'їдати його за раз і не давати розмножуватися бактеріям.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, все, що ви чули про картоплю - брехня: що буде з організмом, якщо є його щодня.

Також наш портал інформував, лікар підказала, як продовжити життя на довгі роки, якщо просто не їсти з ранку: "Відпочити..."

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, чому потрібно відмовитися від вживання яєць прямо зараз: які захворювання викликає ця "радість".