Всі ми знаємо про користь перцю, авокадо або персиків і кавунів. Про це написано багато статей.

Нарівні з цим курсує інформація і про шкоду картоплі, адже в ній багато крохмалю. А смажена або фрі – взагалі пекло для організму, яке варто якомога рідше пускати у свій раціон. Проте виявилося. що це не більше, ніж міф і в картоплі дуже багато користі. Про це ми зараз розповімо нашим читачам.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Корисні властивості картоплі

Багатство поживними речовинами

Картопля - джерело безлічі поживних речовин, включаючи вітаміни C і B6, калій та клітковину. Вітамін C підтримує імунну систему, вітамін B6 сприяє нормалізації обміну речовин, калій регулює рівень рідини в організмі, а клітковина допомагає підтримувати здоров'я травної системи.

Джерело енергії

Картопля містить вуглеводи, що є основним джерелом енергії для організму. Вони необхідні підтримки активності і доброго самопочуття. Вживання картоплі щодня може забезпечити організм необхідною кількістю енергії.

Популярні новини зараз
Душ стане справжньою розкішшю: українців змусять платити по 134 гривні за куб води Мобілізація чоловіків після 60 років: в Україні знову піднімають болюче питання Готуйтеся до нових платіжок: для українців подорожчають дві важливі комунальні послуги Жителів багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100%
Показати ще

Картопляна запіканка. Фото Freepik
Картопляна запіканка. Фото Freepik

Містить антиоксиданти

Картопля містить антиоксиданти, такі як антоціани та каротиноїди, які допомагають боротися з вільними радикалами в організмі. Вони, як відомо, можуть пошкоджувати клітини і призводити до різних захворювань, включаючи серцево-судинні та рак. Тому вживання картоплі може допомогти захистити від цих недуг.

Вплив на вагу

Існує думка, що картопля сприяє набору ваги і може бути шкідливою при регулярному вживанні. Однак дослідження показують, що це не зовсім правильно. Картопля містить малу кількість жирів та відносно низьку калорійність, особливо при правильній обробці. Головне — поміркованість та правильне приготування страв.

Смажена картопля, фото: Знай.ua
Смажена картопля, фото: Знай.ua

Спосіб, як ви готуватимете картоплю, також відіграє важливу роль. Приготування на пару, запікання або варіння без додавання олії та великої кількості солі може зробити страву кориснішою, зберігши поживні речовини.

Картопля, якщо вживати її щодня, корисна для здоров'я. Він містить важливі поживні речовини, допомагає підтримувати енергію, бореться з вільними радикалами та може бути частиною здорового раціону.

Нагадаємо, що є в жаркий час: поради дієтолога про користь та шкоду деяких продуктів.

Раніше ми повідомляли, що лікарка підказала, як продовжити життя на довгі роки, якщо просто не їсти з ранку.