Сезон свіжих овочів уже розпочався і українці намагаються вражати себе літніми салатиками, незважаючи на ціни.

Звичайно ж, дуже прикро, коли після вивалювання великих грошей за овочі. вони псуються навіть у холодильнику. Це відбувається через те, що ви їх неправильно зберігаєте. Що ж робити, щоб якомога довше зберегти свіжість редиски? Зазначимо, що в тому ж АТБ цей овоч зараз коштує трохи більше ніж 50 гривень за кілограм.

Редиска. Фото: скрін youtube
Редиска. Фото: скрін youtube

Вибір правильного місця зберігання

Редиска рекомендується зберігати на нижній полиці, де зазвичай знаходиться овочевий відсік. Тут температура нижча, що дозволяє продовжити термін зберігання.

Попередня обробка

Спочатку видаліть зелене листя та стебла, залишивши тільки коренеплід. Потім ретельно промийте редиску під холодною водою, щоб видалити бруд і пісок. І лише потім можна готувати редис до зберігання.

Популярні новини зараз
У листопаді пенсіонерам підкинуть грошенят: хто отримає Гривні вилучають з обігу: яких купюр треба позбутися Більше жодної дистанційки: Міносвіти хоче повернути всіх за парти Зміни для абонентів: з 1 січня лунатиме новий сигнал
Показати ще

Упаковка

Для продовження свіжості редису в холодильнику необхідно обернути його у вологонепроникний матеріал. Ідеальним варіантом є поліетиленова кришка чи пакет. Така упаковка запобігає випару вологи і захистить редис від впливу інших продуктів, запобігаючи його зіпсованості.

Редиска. Фото: скрін youtube
Редиска. Фото: скрін youtube

Поділ на порції

Якщо у вас велика кількість редис, розділіть її на порції перед пакуванням. Не зберігайте всю редис разом, оскільки це може призвести до більш швидкого розкладання. Поділ на порції дозволить вам використовувати лише необхідну кількість редис, залишаючи решту свіжим.

Правильна температура зберігання

Ідеальна температура для зберігання редис у холодильнику становить близько 1-3 градусів Цельсія. Однак уникайте заморожування, оскільки це може призвести до втрати текстури та смакових якостей редис.

редис, скріншот з відео
редис, скріншот з відео

Нагадаємо, що продавці розповіли, як вибрати ідеальну диню: головне – понюхати та знайти смужки.

Раніше ми повідомляли, що помідори будуть червоні, як ніс на морозі: прискоріть дозрівання овочів, щоб скоріше робити літні салати.