Лікар Комаровський на своєму Youtube-каналі розповів українцям, як правильно вибрати сонцезахисні окуляри, які не зашкодять вашому здоров'ю.

Євген Комаровський, фото: Instagram
Євген Комаровський, фото: Instagram

Він розповідає, що окуляри при виборі варто розглядати як аксесуар, який може зберегти здоров'я, а не як елемент стилю та престижу.

Лікар розповідає, що основна функція окулярів це запобігти потраплянню УФ-променів на поверхню ока. Так ви вбережетесь від усіх хвороб, які вони провокують.

Сонцезахисні окуляри, кадр з відео
Сонцезахисні окуляри, кадр з відео

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Окуляри, куплені в Китаї, дуже темні. У них немає ніякого захисту від ультрафіолету (УФ). Цей пластик копійчаний, він не захищає. Ви надягаєте шматок темного пластику. Ваша зіниця розширюється, тому що темно. В результаті на розширену зіницю через окуляри потрапляє набагато більше ультрафіолету, ніж потрапило б, якби ваші очі реагували на світ природним чином, тобто було б яскраво і була б звужена зіниця" - пояснив лікар.

Тобто просто темні окуляри, без УФ-захисту будуть тільки шкодити вам.

сонцезахисні окуляри, фото Pxhere
сонцезахисні окуляри, фото Pxhere

Тож при їх виборі варто орієнтуватися на їх медичні чи фізичні характеристики, наскільки вони здатні захищати від ультрафіолету.

"Перше, на що ви звертаєте увагу - захист від ультрафіолету. Має бути написано або УФ-захист 100%, або УФ-поглинання до 400 нанометрів. Ось побачите цю циферку 400. Значить це те, що треба. Все, що 60%, 40% це вже розглядайте як косметику, як прикрасу, але не більше. Медичних властивостей в них немає", - додав фахівець.

Тож бережіть ваш здоровий зір, адже лікування буде коштувати значно більше за якісні окуляри з УФ-покриттям.

Нагадаємо, ми писали, що Дмитро Ступка привіз до США шматочок "руського міра", українцям цей мажор набрид.

Як повідомляв "Знай.ua" Комаровський приміряв роль Діда Панаса та прочитав казку, зайнявши мам та бабусь: "Дорослі діти".

Також "Знай.ua" інформував, Доктор Комаровський навчив, як за допомогою однієї чашки дізнатися про причину хворого горла: "Випити крижаної...".