З початком війни багато українців зіткнулися з проблемами, зокрема побутовими. Сьогодні не кожен з нас має вільний доступ до гарячої води, але від брудного посуду в раковині не втекти. Як виявилося, навіть холодною водою можна все чудово вимити.

Навіть найбрудніший і жирніший посуд можна вимити в холодній воді, використовуючи при цьому підручні засоби, які у кожного є вдома. Крім того, вони натуральні, тому мити ними посуд навіть екологічніше, ніж спеціальною хімією.

Посуд на кухні, фото depositphotos
Посуд на кухні, фото depositphotos

Перший спосіб із використанням соди. Досвідчені господині знають, наскільки вона корисна у побуті. Цей білий порошок дає слабку лужну реакцію, завдяки чому розчиняється жир. Соду потрібно нанести на посуд чи губку, намочити і добре вичистити.

Другий засіб, здатний врятувати в цій ситуації - це борошно. Однак пшенична погано справляється, краще обрати житню. Просто посипте нею поверхню і розітріть, щоб борошно ввібрало жир, після чого слід промити посуд у воді.

Ціни на борошно. Фото: скрін youtube
Ціни на борошно. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

І останній спосіб із господарським милом. У нього є антибактеріальна та знежирювальна властивість, тому посуд залишиться чистим, навіть якщо у вас немає гарячої води. Милом можна натерти безпосередньо губку, або ж натерти мило на тертці та розвести у воді.

Раніше ми писали про те, що два інгредієнти і жодного клопоту: елементарний спосіб відмити каламутне скло на кришках каструль і сковорідок

Як повідомляв Знай.ua, нові можна і не купувати: як повернути презентабельний вигляд старим кросівкам, прості способи