Прибирання в будинку – заняття, на яке не завжди є сили та натхнення, але від нього нікуди не втечеш. Існує чимало лайфхаків, які спрощують прибирання, наприклад, можна відчутно полегшити миття жалюзі. Про це пише pixelinform.

Ті, у кого вдома є жалюзі, знають, що на них дуже швидко збирається пил, а почистити їх не так просто. Втім, є одна хитрість, яка дозволяє помити їх швидко та без особливих зусиль, а головне – не знімаючи з вікна.

Жалюзі. Фото: скрін youtube
Жалюзі. Фото: скрін youtube

Найпопулярніші жалюзі - із пластику та алюмінію. Ці матеріали швидко вбирають бруд та спеціальна насадка на пилосос чи суха ганчірка не можуть забезпечити чистоту. Досвідчені господині готують спеціальний засіб для миття жалюзі.

Так, на 3 літри води потрібно взяти 3 столові ложки тертого мила, ложку засобу для миття посуду і ложку гелю для прання. Все змішати і можна переходити до справи.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Жалюзі. Фото: скрін youtube
Жалюзі. Фото: скрін youtube

Спочатку жалюзі рекомендується протерти сухою ганчіркою, а потім розпорошити розчин і залишити на пару хвилин. При цьому важливо не допустити його висихання. Далі поверхню потрібно протерти м'якою губкою, а в кінці сухою серветкою, щоб усунути залишки пилу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв всього 4 інгредієнти: як зробити просту свічку, яка наповнить будинок приємним ароматом і вижене комах.

Також наш портал інформував, як часто потрібно прати постільну білизну – які фактори потрібно враховувати, щоб "допомогти" своєму здоров'ю.

Крім того, ми писали кілька способів, як можна використовувати чайні пакетики "не за призначенням" - ви будете здивовані.