Що робити, якщо треба без холодильника зберегти свіжість сирого м'яса.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗберігання їжі — особливо актуальна влітку проблема. "Порадниця"
Листя кропиви
2–3 дні матимете свіже м’ясо, обгорнувши та переклавши його свіжим листям кропиви. Потім слід замотати у вологий рушник і покласти в емальований посуд. Кропиву можна замінити листям горіхового дерева, хрону, полину.
Маринад
Якщо немає холодильника, замаринуйте м’ясо. Свіже можна зберігати 2–3 дні, загорнувши в полотняну серветку, змочену оцтом, та поклавши в прохолодне місце. Або натерши лимонним соком і поставивши в скляному чи емальованому посуді в прохолодне місце. Добре зберігається м’ясо в насиченому розчині солі. Можна нарізувати його шашличними шматками, натерти сіллю, скласти в каструлю й поставити у прохолоду.
Саліцилова кислота
Також свіже м’ясо можна зберегти кілька днів у полотняній серветці, просоченій розчином саліцилової кислоти (чайна ложка на 0,5 л води). Перед приготуванням його ретельно промивають холодною водою. Фарш не зберігайте понад 10–12 год. Готові продукти з нього лежать значно довше.
Буває, що м'ясо полежить у закритому пакеті й "задихнеться". Тоді його треба промити та замочити в розчині лимонного соку чи столового оцту.
Нагадаємо, ми писали, що кожен другий робить велику помилку: чому не можна мити м'ясо і як його краще обробляти.
Як повідомляв "Знай.ua" можна наїстися від пуза: супермаркети змінили ціни на сосиски та сардельки, скільки коштують.
Також "Знай.ua" інформував, допоможе навіть ганчірочка: що робити водієві, якого в дорозі спіткав ядерний вибух.