Що робити, якщо треба без холодильника зберегти свіжість сирого м'яса.

Зберігання їжі — особливо актуальна влітку проблема. "Порадниця" розповідає, що робити, якщо треба зберегти м'ясо без холодильника.

Листя кропиви

2–3 дні матимете свіже м’ясо, обгорнувши та переклавши його свіжим листям кропиви. Потім слід замотати у вологий рушник і покласти в емальований посуд. Кропиву можна замінити листям горіхового дерева, хрону, полину.

Маринад

Якщо немає холодильника, замаринуйте м’ясо. Свіже можна зберігати 2–3 дні, загорнувши в полотняну серветку, змочену оцтом, та поклавши в прохолодне місце. Або натерши лимонним соком і поставивши в скляному чи емальованому посуді в прохолодне місце. Добре зберігається м’ясо в насиченому розчині солі. Можна нарізувати його шашличними шматками, натерти сіллю, скласти в каструлю й поставити у прохолоду.

Популярні новини зараз
У листопаді пенсіонерам підкинуть грошенят: хто отримає Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком
Показати ще

Саліцилова кислота

Також свіже м’ясо можна зберегти кілька днів у полотняній серветці, просоченій розчином саліцилової кислоти (чайна ложка на 0,5 л води). Перед приготуванням його ретельно промивають холодною водою. Фарш не зберігайте понад 10–12 год. Готові продукти з нього лежать значно довше.

Буває, що м'ясо полежить у закритому пакеті й "задихнеться". Тоді його треба промити та замочити в розчині лимонного соку чи столового оцту.

Нагадаємо, ми писали, що кожен другий робить велику помилку: чому не можна мити м'ясо і як його краще обробляти.

Як повідомляв "Знай.ua" можна наїстися від пуза: супермаркети змінили ціни на сосиски та сардельки, скільки коштують.

Також "Знай.ua" інформував, допоможе навіть ганчірочка: що робити водієві, якого в дорозі спіткав ядерний вибух.